INTERVJUSERIE OM SUPPORTERSKAP DEL 8

Hösten 2023 publicerar SFSU en artikelserie om att vara engagerad supporter. Under de kommande veckorna kommer ett antal olika supporterprofiler från våra medlemsföreningar att synas på vår hemsida för att berätta om hur deras engagemang yttrar sig, och vad supporterskapet inneburit för dem. I dag publicerar vi del åtta där vi pratar med Sandra Gälliner, ordförande Falkarna.

1. HUR BÖRJADE DU ENGAGERA DIG IDEELLT?

Jag blev medlem i Falkarna och sedan dess har jag gått på alla hemmamatcher och några bortaresor. Jag blev engagerad i föreningen mer aktivt och var eventansvarig i två år. Jag har också suttit i valberedningen i 2 år innan jag själv blev invald i styrelsen som ledamot. Det som värmer och gör mitt hjärta lite större är den gemenskap vi har fått tillsammans genom åren. Att alla är välkomna precis som de är, vi vill heja fram vårt lag och vi alla gör det utifrån de förutsättningar vi har.

2. VAD INOM SUPPORTERKULTUREN GÖR DITT HJÄRTA LITE STÖRRE OCH VARMARE?

Det ska vara roligt att vara med i en förening och jag tycker utifrån de vi har gjort och skapat tillsammans och den glädje som medlemmar har uttryckt gör mitt hjärta varmt.

3. BERÄTTA OM NÅGON GÅNG DÅ NI TILLSAMMANS MED EN ANNAN FÖRENING ARBETAT TILLSAMMANS FÖR SUPPORTERKOLLEKTIVET?

För något år sedan hade Falkarna ett samarbete tillsammans med föreningen Hej Främling, där ÖFK spelade fotboll tillsammans med Hej Främling och Falkarna kunde genom bidrag ge medlemskap, årskort till ÖFK´s hemmamatcher samt busstransport. Där vi skapade stämning på läktaren tillsammans.

4. BERÄTTA OM NÅGOT I SUPPORTERKULTUREN HOS FALKARNA SOM BLEV EN POSITIV HÄNDELSE OCH UTVECKLING FÖR SUPPORTERFÖRENINGEN?

En positiv sak enligt min mening är att vi är så blandade, vi är en förening med både unga som gamla, kvinnliga, manliga och hen´s. En annan positiv sak för supporterföreningen var när Falkarna åkte till Berlin, där vi möttes av beväpnad insatsstyrka direkt. Efter ett tag kunde de lägga ner deras vapen då de insåg att Falkarna faktiskt var där för att titta på fotboll och heja på vårt lag och inte för att bråka.