INTERVJUSERIE OM SUPPORTERSKAP DEL 4

Hösten 2023 publicerar SFSU en artikelserie om att vara engagerad supporter. Under de kommande veckorna kommer ett antal olika supporterprofiler från våra medlemsföreningar att synas på vår hemsida för att berätta om hur deras engagemang yttrar sig, och vad supporterskapet inneburit för dem. I dag publicerar vi del fyra där vi pratar med Patrik Thorell, ordförande Sillastrybarna.

1. HUR BÖRJADE DU ENGAGERA DIG IDELLT?

Började engagera mig ideellt 2012 genom Mjällby TIFO, men har på senare år främst engagerat mig genom Sillastrybarna. För oss supportrar kring Mjällby AIF är det ideella arbetet extra viktigt med tanke på det jämförelsevis färre antalet aktiva supportrar. Jämte mig har jag flera ovärderliga eldsjälar som lägger ner otaliga timmar för Mjällby AIF.

2. VAD INOM SUPPORTERKULTUREN GÖR DITT HJÄRTA LITE STÖRRE OCH VARMARE?

Det känns svårt att inte svara ”det ideella arbetet kring Mjällbys supporterkultur” med tanke på föregående fråga. Får jag inte svara så skulle jag vilja säga den unika gemenskap som finns kring Mjällby AIF och föreningens supportrar. Respekten, öppenheten och omtanken som hittas i Mjällbys supporterkultur gör mitt hjärta lite större och lite varmare.

3. BERÄTTA OM NÅGON GÅNG DÅ NI TILLSAMMANS MED EN ANNAN FÖRENING ARBETAT TILLSAMMANS FÖR SUPPORTERKOLLEKTIVET?

När vi tidigare i år fick igenom motionen mot VAR på föreningens årsmöte. Tydligt och unikt ställningstagande tillsammans med en stor del av det svenska supporterkollektivet. Nästa fråga som bör belysas är spelschemat. Fotboll är till för supportrarna, inte ”industrin”. Allsvenska matcher bör planeras så optimalt som möjligt för supportrarna utan påverkan av till exempel TV-sändningar.

4. BERÄTTA OM NÅGOT I SUPPORTERKULTUREN HOS SILLASTRYBARNA SOM BLEV EN POSITIV HÄNDELSE OCH UTVECKLING FÖR SUPPORTERFÖRENINGEN?Namnbytet på ståplatssektionen till ”Sektion 92” tidigare denna säsong. Namnbytet gav samtliga supportar på ståplats en tillhörighet och stärkte gemenskapen såväl som engagemanget. När supporterkulturen utvecklas positivt följer supporterföreningen med på det spåret. Sillastrybarna är för en positiv läktarkultur. Som ordförande är jag stolt, lycklig och tacksam över den utveckling och det engagemang som syns på våra läktare.