Rapport från sommarträff

SFSUs sommarträff gick av stapeln under juni månad i Malmö. Här kommer en försenad och förkortat rapport från den helgen.

Sommarträffen ägde rum fysiskt för första gången sedan pandemin vilket vi är väldigt glada för. Helgen startade klockan 10:00 på lördagen och fortsatte till söndag klockan 13. Som alltid vid sommarträffen, och framförallt när det inte varit några fysiska träffar på länge, är den viktigaste syftet att bygga relationer och utbyta erfarenheter. Det viktigaste budskapet från träffen levererades på söndagen av Tony Ernst och Lena GW (presentation överflödig) att supportrars passion övertrumfar allt annat, oavsett fråga.

Lördagens schema bestod bland annat av en genomgång av hur styrelsen arbetat med spelschemat under våren samt en tillhörande diskussion. Efter lunch blev det en workshop kring villkorstrappan och det hela avslutades med en föreläsning av Sara Karlén som presenterade sin forskning kring tifo. Lördagen fortsatte sedan med middag, quiz och socialt umgänge.

Söndagen inleddes med en gästföreläsning från Martin Endemann från Tyskland som jobbar för den Europeiska supporterorganisationen Football Supporters Europe (FSE). Martin gick igenom historiken i hur arbetet kring spelschemat sett ut i Tyskland och hur man till den här säsongen äntligen helt lyckats få bort måndagar som matchdag i Bundesliga. En väldigt inspirerande och lärorik föreläsning!

För att summera helgen är vi nöjda att vi äntligen lyckades få till en fysisk träff igen efter pandemin, en bra närvaro med ett flertal ”nya” personer i dessa sammanhang, bra engagemang på workshops och inspirerande och intressanta föreläsningar! Vi tar med oss lärdomar inför kommande årsmöteshelg och sommarträffar i framtiden och ska bli bättre på att presentera såväl schemat i god tid som rapport från helgen i närtid från träffarna.

//Styrelsen SFSU