Rapport från medlemsmöte 18/10 2022

Tisdagen den 18 oktober hölls SFSU’s andra digitala medlemsmöte under 2022. Planen från styrelsen är att hålla fysiska träffar vid årsmöte och sommarträff. Dessutom är målsättningen två digitala medlemsmöten, ett under våren och ett under hösten. Under mötet närvarade 30+ personer från flertalet olika medlemsgrupper. Stort tack för er närvaro!

Mötet inleddes med information från styrelsen om aktuella händelser samt om årsmöteshelgen som kommer att hållas i Göteborg sista helgen i januari 2023. Årsmöteshelgen kommer börja klockan 10 på lördagen och sluta kring lunchtid på söndagen. Själva årsmötet är på söndagen klockan 10.00. Mer information om detaljerad agenda kommer längre fram! Har ni förslag på workshop, gäster etc till årsmötet, hör av er till oss i styrelsen!

Huvudtemat för medlemsmötet bestod i att representanter från Malmö ville dela med sig av hur de jobbar med spelschemat och en tillhörande diskussion. Den andra frågan rörde diskussion och information kring VAR-frågan som blossat upp. Isak informerade om hur styrelsen uppfattat VAR-frågan och processen efter diverse samtal under veckorna som varit och sedan diskuterades det i mindre grupper och senare i helgrupp. Det hela mynnade ut i två separata arbetsgrupper som jobbar vidare med både VAR-frågan och spelschemat. Är ni intresserade av att vara med i någon av grupperna? Skicka ett mail till info@sfsu.nu för mer information!

Vi vill återigen uppmana alla våra medlemsföreningar som håller på lag som inte har årsmötes eller medlemsbeslut i VAR-frågan att skicka in en motion till sin förenings årsmöte. I dagsläget är det 13 SEF-föreningar (inklusive GAIS och Gefle) som har aktivt beslut emot VAR och ingen förening som har beslut att verka för VAR. Det säkraste sättet att vi inte får VAR i svensk fotboll är att ha en majoritet av SEF-föreningarna som är emot.

Mötet avslutades med övriga frågor från medlemmarna. Där dök det upp en fråga som rör biljettsläpp för bortasupportrar och en fråga om visitation kring barn. SFSU tar med sig båda frågorna till framtiden och ber om att få återkomma.

Vi vill rikta ett stort tack till er som närvarande och bidrog till bra diskussioner!

Vi hoppas få se så många som möjligt av er under årsmöteshelgen i Göteborg i januari.

//Styrelsen SFSU