Över 2400 svar på enkäten!

Vi vill tacka de över 2400 som svarat på vår enkät gällande spelschemat. Vi kommer ta med oss svaren därifrån in i vårt arbete för den här och kommande säsonger.

Resultat från er supportrar är inte särskilt förvånande. Den överlägset populäraste speltiden oavsett hemma eller borta är lördagar där hela 66,3 procent håller det som den bästa tiden. Söndag 15:00 kommer tvåa med ca 20% av rösterna. Den tid som ni anser vara sämst är måndagar där 60,4% röstat på den. Näst sämst anses söndag 17.30 vara med 19% av rösterna.
Ett svar som kanske avviker en del från fördomarna är att hela 10,3% håller fredag som den allra sämsta matchtiden, men bara knappa 2% anser att det är den bästa.

Många av er tycker att det borde finnas en maxgräns på ca 2-3 timmar enkel resa för vardagsmatcher, vilket är något vi ska ta med oss. Vi noterar även att av de som är aktiva i supporterföreningar så är det få som svarat att de haft dialog om spelschemat med sina klubbar.

Här har vi ett stort arbete framför oss, för det mesta och viktigaste arbete kommer göras lokalt. Vi jobbar vidare med detta och kommer att redovisa mer framöver.