Valberedningens förslag till styrelse för SFSU verksamhetsåret 2022

Sara Karlén, Dan Ekberg och Sixten Rosén sitter på utgående mandat och avslutar sitt engagemang i styrelsen i och med årsmötet. Marcus Carlsson har ett år kvar men väljer att avsluta sitt mandat i förtid. Valberedningen vill tacka dem för deras insatser i SFSU.

Sofia Bohlin väljer att efter sex år som ordförande inte ställa upp för omval. Vi tackar Sofia för hennes åtta år av insatser och arbete för föreningen och dess medlemmar.

Valberedningen föreslår Isak Edén till posten som ordförande för SFSU.

– 
Isak Edén 28 år, Elfsborgare boendes i Göteborg. Tidigare varit ordförande i Guliganerna. Varit involverad lite här och där i diverse SFSU sammanhang senaste åren och har jobbat en del med spelschemagruppen under hösten. Tror starkt på styrkan i supporterkollektivet och att vi tillsammans kan skapa bättre och bättre förutsättningar för en aktiv supporterkultur och en stark föreningsdemokrati.

Två ledamöter kvarstår ett år till Jesper Bernhed Uhlén och Magnus Ericsson.
Vi nominerar två nya ledamöter och en ny suppleant enligt nedan.

Till nya ledamöter föreslår vi:
– Sebastian Bengtsson, IFK Norrköping
Sebastian är 34 år och bor på Vikbolandet utanför Norrköping. Han har gått på IFK-matcher så länge han kan minnas men först på senare år börjat engagera sig kring supporterkulturen. Sebastian har suttit i Peking Fanz styrelse i snart tre år varav två som ordförande. Han brinner framförallt för att stoppa VAR och för att förbättra spelschemat för resande supportrar.
– Emma Asp, GIF Sundsvall
Emma är en trettiosexårig norrlänning född och uppväxt i Sundsvall. Familj, fotboll och naturen är det som ligger henne närmast hjärtat. Hon är sen drygt tre år tillbaka ordförande i Patronerna Sundsvall. Vurmar för ståplats, demokrati och återväxt.

Till ny suppleant föreslår vi:
– Gustav Fant, AIK
. Gustav Fant är en 20 år gammal kille från Stockholm. Född och uppvuxen AIK:are. Han läser Juristprogrammet i Uppsala. Sedan början av 2020 sitter han som ledamot i Allmänna Supporterklubbens styrelse, med inriktning på opinionsbildning och supporterpolitik.


VALBEREDNINGEN FÖRESLÅR:

ORDFÖRANDE PÅ 1 ÅR
Isak Edén (nyval)

TRE LEDAMÖTER PÅ 2 ÅR
Anna Berg (omval)
Emma Asp (nyval)
Sebastian Bengtsson (nyval)

FYLLNADSVAL 1 ÅR
Kalle Strandberg (nyval, tidigare suppleant)

SUPPLEANTER 1 år
Gustav Fant (nyval)

//VALBEREDNINGEN SFSU