Angående villkorstrappan

Vi supportrar har sakta men säkert börjat få komma tillbaka till läktarna efter en lång tids väntan. Under den här väntan och pandemin har polisen också gått ut med att man skrotar Villkorstrappan, åtminstone skulle kritiken mot den arbetas med. Nu, i slutet av juli 2021 har AIK:s läktare, Norra Stå, drabbats av publikreducering. Även andra klubbar har mött motstånd av polisen inför matcher och runt om i supporterkulturen.

Trots att polisen själva har gått ut med att den så kallade Villkorstrappan är skrotad har polisen nu fortsatt med sitt aggressiva motarbete av den svenska supporterkulturen. Tyvärr, eftersom de gav sken av annat. Det som kan konstateras är enkelt, Villkorstrappan finns kvar, oavsett vad den kallas eller benämns som.

Vi från SFSU ser mycket allvarligt på det fortsatta aggressiva arbete som polisen gör mot den svenska supporterkulturen. Flera gånger har vi inom supporterkulturen och fotbollen sett detta beteende och det är beklämmande och tråkigt. Vi hoppas att polisen tänker om och börjar att arbeta med dialog och samverkan, det som har visat sig vara framgångskonceptet för svensk fotboll.

Vill du lära dig mer om Villkorstrappan? Läs här: https://www.villkorstrappan.se/