Spelschema: Skriv motioner

2018 arbetade SFSU:s styrelse frekvent tillsammans med medlemmar kring spelschemats utformning. Målet är att få en så stor publik som möjligt på evenemangen i Allsvenskan och Superettan.

Vi har märkt att vårt arbete har gjort skillnad, men vi tror också att svenska supportrar kan bidra på ett starkare sätt. Våra huvudföreningar har stor makt och där kan vi supportrar påverka via våra årsmöten.

Svensk Elitfotboll drivs och styrs av föreningarna i Superettan och Allsvenskan, vilket betyder att det är föreningarna som bestämmer den riktning Svensk Elitfotboll ska ta. 

Då våra huvudföreningar är medlemsstyrda kan vi sätta riktningen för svensk fotboll genom att påverka via våra årsmöten. Spelschemat är en stor fråga för svenska supportrar och vi upplever ofta en stor diskussion kring ämnet. Då spelschemat är en stor och viktig fråga för svenska supportrar vill vi uppmana svenska supportrar att skriva motioner till era årsmöten. Vi i SFSU kommer fortsätta vårt arbete med spelschemat, men vi ser också en stor vinst i att supportrar själva driver frågan och gör det via årsmöten.

Exempel på hur motion kan se ut och när det är motionstopp hittar ni här:

www.föreningsdemokrati.se/motion-angaende-det-allsvenska-spelschemat/