Supportrar prisar bästa bortasektion

Efter den allsvenska säsongen anordnas galan Allsvenskans Stora Pris där man tidigare främst har prisat spelare. Nytt för i år är att supportrarna har fått ett eget pris där vi får vara med och utse bästa bortasektion.

– Att svensk fotboll kommit så pass långt att man lyfter värdet och vikten av bortasupportrars betydelse som en del av Allsvenskans Stora Pris är fantastiskt, säger Sofia Bohlin till SEFs hemsida.

Årets bortasektion som kommer att röstas fram av 16 allsvenska lags supportrar, SLO:er och säkerhetsansvariga.

Arbetet med bortasektioner är något som SFSU lagt mycket tid och fokus på de senaste åren. En arbetsgrupp har jobbat fram en lista med minimikrav och SFSU har haft mycket kontakt med både klubbar och SEF för att förbättra vår vardag som bortasupporter. Här kan ni läsa mer om arbetet.

Länk till SEFs pressmeddelande om priset.