Nytt Europeiskt utbyte via Erasmus+

SFSU har under de senaste två åren varit en del av SD Europes utbytesprojet ”Clubs and Supporters for better Governance in football”. Ett projekt som bekostat via EU-initiativet Erasmus+ och UEFA. Det förra projektet fokuserade på medlemsägda föreningar och nationella supporterorganisationer som via utbildningstäffar och utbyten utbytte erfarenheter för att förbättra sig på hemmaplan.

Nu är det officiellt att SFSU kommer delta även i SD Europes kommande projekt bekostat av Erasmus+. Den här gången är det SLO-rollen som är i fokus och i projektet deltar SEF (Svensk Elitfotboll), bulgariska-, grekiska-, franska- och polska fotbollförbundet, tjeckiska ligaorganisationen LFA, FSE (Football Supporters Europe) samt SFSU:s motsvarighet i Frankrike, ANS.

SFSU:s styrelse är mycket stolta över att återigen få möjlighet att utbyta erfarenheter med andra organisationer runt om i Europa och ser fram emot en lärorik tid.

Länk till SD Europes hemsida hittar du nedan.

Second SD Europe Project Selected For Erasmus+ Funding