Inför helgens sommarträff

På lördag är det dags för SFSUs tredje sommarträff. Denna gång är det Malmö som arrangör för träffen. Det kommer bli ett fullspäckat schema med både nationella och internationella gäster. Supporter Direct Europe, Football Supporter Europe och Supporters in Campo ifrån Italien kommer vara närvarande.

Erasmus+, Clubs and Supporters for better governance in Football

Under 2 år så har SFSU varit en del av Erasmus+-projektet Clubs and Supporters for better governance in Football. Projektet har haft flera träffar och har gett SFSU nya kontakter i utlandet. Lördagen inleds med en presentation av arbetet. Supporters Direct Europe är på plats och kommer berätta mer om arbetet.

Positiva supporterinitativ

Sedan årsmötet har en arbetsgrupp jobbat med att samla in positiva supporterinitiativ och sammanställa detta. Arbetet är nu klart och redo att presenteras, vilket kommer göras under lördagen. Under lördagen kommer även Bajen Fans, Allmänna Supporterklubben och MFFs Supporterhuset inspirationsföreläsa om tre positiva supporterinitativ.

Föreningsdemokrati

Föreningsdemokratin är den viktigaste supporterfrågan i Sverige. Det är en fråga som har blivit het igen efter AFC Eskilstunas intåg i Allsvenskan under 2017. Hela söndagen kommer vigas åt denna fråga, där bland annat Italienska Supporter in Campo kommer berätta om sitt arbete i Italien.

 

Schema

Lördag 10 juni

Swedbank Stadion

Kl 12.00 Alla hälsas välkomna, en presentation av SFSU:s arbete under 2017 samt deltagandet i Erasmus+ projektet.

Kl 13.30 – 17.00 Positiva supporterinitiativ – presentation av nationella och internationella projekt. Följt av diskussion och paneldebatt.

Malmö

Kl 19.00 Gemensam middag

Söndag 11 juni

Swedbank Stadion

Kl 11.00 – 15.00 Föreningsdemokrati, utvecklingen i Sverige.

Demokrati och medlemsägande – Supporters In Campo.