Internationellt möte i Malmö med Erasmus+ och Supporters Direct Europe

Idag fredag inledes Erasmus+ projeketet; Clubs and Supporters for Better Governance in Football sin andra utbildningsträff. Nu är det dags för att Malmö stå för värdskapet när drygt 40 deltagare från 15 länder samlas för att diskutera ämnet Financial Sustainability.

Under workshopen kommer deltagarna att debattera, diskutera och analysera flera olika ämnen, men alla med ett övergripande tema: hållbar ekonomi. Syftet är att gemensamt hitta lösningar och idéer för medlemsstyrda fotbollsklubbar och nationella supporterorganisationer.

Några frågor som kommer att diskuteras är:

– Vad menas med ekonomisk hållbarhet och hur är det genomförbart att nå dit?

– Vilka finansiella källor finns för föreningar med målsättningen att driva sin verksamhet på ett hållbart, demokratiskt och transparent sätt?

– Hur kan en förening behålla sin ekonomiska hållbarhet och samtidigt behålla sin etiska värdegrund

SFSU kommer under lördagen hålla ett föredrag tillsammans med Shalke 04 och Supporters in Campo på temat: Not ”selling out”. Vårt fokus blir  SFSUs finansiella historia och hur man kommit fram till det upplägg som finns idag tillsammans med SEF och den problematik som finns för nationella supporterorganisationer.

På söndagen är det dags för Supporters Direct Europes första årsmöte för den nya organisationen. SFSUs ordförande Sofia Bohlin kandiderar till styrelsen. Mer om årsmötet finner ni här.

Under året har SFSU deltagit vid ett uppstartsmöte i London, en utbildningsträff i Manchester och ett studiebesök i Verona. Mer om dessa kommer inom kort.