SFSU reser till Verona

Imorgon fredag reser två representanter från SFSUs styrelse till Verona, Italien för att delta vid Supporters in Campos årsmöteshelg.

Supporters in Campo är en nationell supporterorganisation, SFSUs italienska motsvarighet, som främst arbetar för möjligheten till medlemsägda föreningar och stötta dem som kämpar sig fram i ett hårt klimat präglat av en kultur långt ifrån den föreningsdemokrati som vi i Sverige ser så självklar. SIC arbetar även för en starkare och mer tydlig dialog mellan fans och klubbar där stort fokus ligger på att driva fram och lyfta SLO-funktionen med förhoppning att fler satsar på den riktningen.

Deltagandet vid årsmöteshelgen är en del av Erasmus+ projektet ”Clubs and Supporters for Better Governance” där fokus ligger på nära dialog och utbyte av erfarenheter mellan deltagarna. SIC är en stark och väletablerad organisation där vi själva kan finna mycket att lära och ta med oss hem till Sverige, bland annat gällande deras arbete med medlemskommunikation och egna infrastruktur.

SFSUs bidrag till årsmöteshelgen blir en presentation av vår organisation och historia med fördjupning av kampen om 51%-regeln och hur publiksiffrorna och deltagandet ser ut kring matcherna. Detta är av intresse då de Italienska medlemsägda föreningarna ofta syns med låga åskådarsiffror medans i Sverige slår vi publikrekord. Efter önskan från italienarna kommer vi även berätta mer om utvecklingen av SLO-funktionen i Sverige och supportrarnas upplevelse av detta.

Resan till Verona är SFSUs första studiebesök inom Erasmus+ projektet, inför nästa vår planeras ett ytterligare fast till Spanien och till sommaren är det vi själva som står för värdskapet.

För mer information om projektet; http://www.sdeurope.eu/successful-governance-workshop-held-manchester/