Fokusfråga: Bortasupportrar

En av SFSU:s fokusfrågor under verksamhetsåret 2016 är bortasupportrarna.

Alla har vi våra favoritresor under säsongen och alla har vi arenor där ett besök om året är ett för mycket.

Med fokusfrågan bortasupportrar vill vi höja nivån på bortasupportrarnas matchupplevelse. Tillsammans är vi övertygade om att vi kan höja kraven på vad en supporter kan förvänta sig då denne kommer till en arena som inte är dennes hemmaplan.

Vi är övertygade om att bortaresande är en av supporterkulturens viktigaste byggstenar och vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar för att läktarupplevelsen ska bli optimal för alla, på alla arenor.

Därför har SFSU:s styrelse satt ihop en arbetsgrupp som under året kommer jobba för att ta fram ett dokument som ska lämnas över till SEF under SFSU:s sommarträff. Dokumentet kommer innehålla krav för såväl hur en bortasektion ska vara utformad samt hur klubbarna bör jobba med service och bemötande för gästande supportrar.

Brinner du för fokusfrågan Bortasupportrar och känner att du har kompetens att tillföra arbetsgruppen är du välkommen att höra av dig till Jesper Bernhed Uhlén på Jesper@sfsu.se.

Arbetsgruppen består i nuläget av följande personer:

Jesper Bernhed Uhlén (Halmstads BK)

Viktor Olsson (Malmö FF)

Felix Jonsson (ÖIS)

Jonas Larsson (Gefle IF)