Valberedningens nomineringar inför verksamhetsåret 2016

Av Valberedningen

Detta år är lite annorlunda för valberedningen, eftersom flera långvariga styrelsemedlemmar nu väljer att lämna. På samma gång är det annorlunda för SFSU, där en nykomponerad styrelse kommer få ansvaret att driva arbetet in i framtiden. Först och främst vill vi tacka SFSU:s trotjänare som i mångt och mycket har byggt upp föreningen till det den är idag. Främst tänker vi på mångåriga ordföranden Tony Ernst och den lika meriterade styrelsemedlemmen Lena Gustafson Wiberg. Även styrelsemedlemmen Susanne Lundberg med sina många år i styrelsen bör nämnas här. Utan er hade inte SFSU varit vad det är idag. Ett stort tack!

Utöver dessa tre lämnar såväl Mattias Arvidsson, Fredrik Ekström, Siri Jonsson Montin samt Michael ”Falis” Andersson. De tre förstnämnda efter bara ett år, medan den siste valde att lämna under året här efter flera års styrelsearbete. Tack!

Nedan följer valberedningens kompletta förslag till styrelse, följt av kortare presentationer av de som är nya för styrelsearbete i SFSU.

Ordförande: Sofia Bohlin, IFK Göteborg (nyval)

Ordinarie ledamöter på två år:

Ludde Frishammar, Djurgårdens IF (nyval)

Åsa Wendin, Malmö FF (nyval)

Dan Ekberg, Helsingborgs IF (nyval)

Ordinarie ledamöter på ett år:

Maria Lemberg, Hammarby IF (fyllnadsval)

Axel Granath, AIK (fyllnadsval)

Jesper ”Fjärås” Uhlén, Halmstad BK (fyllnadsval)

Suppleanter:

Jonas Larsson, Gefle IF (omval)

Felix Jonsson, Örgryte IS (nyval)

Viktor Olsson, Malmö FF (nyval)

 

Ludde Frishammar, Ultra Caos Stockholm/Djurgårdens IF. 26 år. Klackledare och en av förgrundsfigurerna i Ultra Caos Stockholm. Engagerad och driftig person med stor föreningserfarenhet och rutin.

Maria Lemberg, Bajen Fans/Hammarby IF. 27 år. Två år i styrelsen varav ett som vice ordförande i Bajen Fans, sedan ett år i valberedningen. Stor föreningsvana och brett kunnande ifrån Sveriges största supporterförening.

Axel Granath, Allmänna Supporterklubben/AIK. 23 år. Styrelseledamot i Allmänna Supporterklubben, medlem i Sol Invictus, ”Gräsombudsmannen” och juridikstudent som bl a ligger bakom handboken ”Juridik för supportrar”.

Åsa Wendin, MFF Support/MFF. 40 år. Avgående styrelseledamot i MFF Support, med ansvar för värdegrundsfrågor, föreningsdemokrati, medlemmars rättigheter och nätverket mellan olika supportergrupper. Mångårig föreningsvana, och har bl. a. jobbat med Fotbollssupportrar mot Homofobi tidigare.

Viktor Olsson, MT96/MFF. 23 år. Ett välkänt ansikte på Malmös fotbollsläktare. I många år har han varit engagerad i och kring tifoarbetet och arbetet med MT96. Han har ett stort driv, och ett stort kontaktnät inom MFF:s supporterled.

Dan Ekberg, Sundsbusarna/Helsingborgs IF. 30 år. En av förgrundsgestalterna inom Sundsbusarna. Lämnar SFSU:s valberedning för styrelsen efter många år. Har bland annat varit styrelsemedlem i Kärnan och varit med och drivit bakgatan.se tidigare.

Felix Jonsson, Balders Hage/ÖIS. 22 år. Felix har under senare tid växt fram som en av nyckelpersonerna kring Balders Hage, genom sitt arbete i styrelsen där han arbetat mycket med kommunikation i alla dess slag