Sammanfattning av årsmöteshelg

Under helgen som gick hade SFSU sitt årsmöte för verksamhetsåret 2022.

Vi befann oss i Göteborg där Supporterklubben Änglarna var våra värdar. Under lördagen fick vi besök av avgående generalsekreteraren för Svensk Elitfotboll, Mats Enqvist, som pratade dåtid, nutid och framtid gällande SEF och SFSU. Vi fick från SFSU:s håll även en chans att tacka av Mats, för allt arbete han gjort för svensk fotboll. Tidigare ordförande Sofia Bohlin var på plats och överräckte en gåva. 

Senare under dagen fick vi besök av Lena Gustafson Wiberg som har ett förflutet inom SFSU:s styrelse. Lena höll i en workshop där deltagarna fick arbeta med utopier och utveckling av svensk fotboll. 

Slutligen kom Niamh O’Mahony från Football Supporters Europe och berättade om det arbete som de bedriver på internationell nivå. Kvällen avslutades med mat, quiz, dans och sång i sann supporteranda.

Under söndagen var det dags för själva årsmötet. Vi tackade av Jesper Bernhed Uhlén som efter åtta år nu lämnar styrelsen. Jesper är med det den som suttit allra längst. Stort tack för ditt arbete för svensk fotboll och svensk supporterrörelse, Jesper. Han är dock inte helt färdig med SFSU, då han kommer ersätta Sandra Arvidsson i valberedningen. Sandra lämnar även hon efter många års trogen tjänst och vi är henne evigt tacksamma. 

Övriga som lämnar styrelsen är Gustav Fant och Kalle Strandberg.

Ordförande Isak Edén valdes om på en period av ett år.
Magnus Ericsson fortsätter sitt arbete och valdes om för en period av två år.

Carl Jaktlund och Martin Nilsson valdes till ledamöter på två år och John Pettersson, suppleant ett år, välkomnas alla in i den nya styrelsen som i sin helhet ser ut som följer:

Isak Edén – ordförande – IF Elfsborg

Anna Berg – kassör – Djurgårdens IF

Magnus Ericsson – ledamot – Malmö FF

Emma Asp – ledamot – GIF Sundsvall

Sebastian Bengtsson – ledamot – IFK Norrköping

Martin Nilsson – ledamot – Hammarby IF

Carl Jaktlund – ledamot – Östers IF

John Pettersson – suppleant – IFK Göteborg

Vi känner oss taggade och redo för att ta oss an alla utmaningar som kommer vår väg.
Mot ett framgångsrikt supporterår 2023!

Tack Mats!