Motion gällande VAR

Ett eventuellt beslutet gällande VAR eller inte VAR vilar inte hos SFSU utan är ett beslut som bör tas i föreningsdemokratisk ordning av medlemmarna i Svensk Elitfotboll (SEF), det vill säga de svenska elitklubbarna inom fotbollen.

I Sverige styrs samtliga av dessa klubbar av föreningsdemokratiska principer och det är alltså, i sin tur, medlemmarna i de olika klubbarna som har möjligheten att påverka ett eventuellt införande av VAR. Medlemmar som i många fall också är med i någon av de supporterföreningar som utgör SFSU.

SFSUs nytillsatta arbetsgrupp kring VAR-frågan som bildades efter höstens medlemsmöte har tagit fram en exempel-motion som är fri att använda eller inspireras av för att skicka in en motion i VAR-frågan till din förenings årsmöte. Ni hittar den här nedan:

Motion gällande VAR