Arbete för ett mer supportervänligt spelschema

Till helgen avgörs Svenska cupens kvartsfinaler. Supportrar som vill resa för att se sitt lag spela fick besked om speltid med tre till fem dagar kvar till avspark. Dessutom spelas en av matcherna inte på supportervänlig tid under helgen utan istället en måndag kl. 19.00. Det här är inte okej.

Svenska cupen sköts, för att tala klarspråk, exceptionellt dåligt ur ett supporterperspektiv, men den bistra sanningen är att Allsvenskan och Superettan inte är mycket bättre och vårens spelscheman sattes utan dialog med oss i SFSU.

Vi har därför för avsikt att börja arbeta mer aktivt kring spelschemat för att, förhoppningsvis, kunna förbättra detta och göra det mer anpassat efter supportrar. Vi inser såklart att SFSU:s del i hur schemats sätts är begränsad, även i en drömvärld, men vi tänker göra det som står i vår makt.

Ett första steg är att fråga er som faktiskt åker på matcher, hemma som borta, vad ni anser om de matchtider som finns idag. Utifrån svaren kan vi sedan börja vårt arbete. Här finns ett formulär, där vi samlar in era åsikter om matchtider. Fyll gärna i det!

Tycker du att spelschemat är en viktig fråga och känner att du vill hjälpa till att arbeta med detta, ta gärna kontakt med oss. Och glöm inte att bli medlem i din lokala supporterförening! Ska det bli till någon förändring här så kommer en stor del av arbetet göras lokalt, i kontakten med klubbarna.

Styrelsen SFSU