Polismyndigheten lägger ned utredning om pyroteknisk pjäs

Samtidigt som Villkorstrappan tillämpats mer och mer under 2019 så har SFSU arbetat för ett försök till en lösning i form av ett tillstånd för pyrotekniska pjäser vid namn Tifotaine. Det är en pjäs som brinner vid mycket lägre temperatur än de nödbloss som används på läktaren idag. Tifontaine har tillämpats både på gatufestivaler och senast i ett stort arrangemang av Bröndbys supportrar i deras match mot Midtjylland 2019. 

I höstas togs ett stort steg för att det även skulle kunna implementeras på svenska läktare. SFSU, SEF och polis satt i möte för första gången och hade alla som mål att pjäsen skulle bli ytterligare ett verktyg för supportrar och förhoppningsvis ge god inverkan. Förslag på tillvägagångssätt för att få pjäsen prövad togs fram men sedan har det varit tyst ifrån Polisen. Efter en lång tid av väntan har vi nu fått till oss att Polismyndigheten har lagt ned utredningen och alla planer på att genomföra försök med pjäsen. 

Återigen har vi supportrar visat oss lösningsorienterade. Återigen har myndigheterna gett oss kalla handen och fortsatt sin hårda agenda. 

Länkar:

Mer information om Villkorstrappan.

Tifontaines hemsida.

Bröndbys arrangemang och hur pjäsen fungerar.